Personligt brev

Ett personligt brev skickar du med ditt CV när du söker ett. Ditt personliga brev är en närmare presentation av dig själv. Det är din chans att visa att du är rätt person för just det jobbet du söker.
Här kommer några tips från oss på idcvm2015 på hur du ska göra för att fånga arbetsgivarens intresse.
Låt det bästa komma först – Börja brevet med det viktigaste och mest relevanta. Då fångar du läsarens intresse direkt. Skriv en kort och slagkraftig inledning, där du förklarar vilket jobb du söker och varför du just passar för det. Avsluta gärna brevet med en positiv fras, som till exempel ”jag ser fram emot att få träffa er och få möjlighet att berätta lite mer om mig själv”. Uttryck dig professionellt! Men undvika att bli alltför formell eller använda interna branschord som inte alla förstår. Och krångla heller inte till det med för mycket detaljer.
Tänk efter, varför berättar jag det här? – Din ansöka måste vara fokuserad! Din ansökan kommer att jämföras med minst 100 andra. Den som läser din ansökan har on om tid. Kom till saken direkt! Svara direkt på frågan ”vad erbjuder jag er?” och ”varför ska ni anställa mig?” Brevet är till för att lyfta fram vad som skiljer dig från mängden och hur du kan ha för positiv inverkan på företaget. Var konkret! Undvik oväsentligheter. Tänk efter varför du vill ha det här jobbet och utgå från det. Ge exempel på varför de ska anställa dig så som till exempel ”jag gillar de tio sista % av ett projekt lika mycket som jag gillar de tio första.”

Anpassa ditt personliga brev till jobbet du söker – Det är viktigt att du anpassar ditt brev. Sätt dig in i arbetsgivarens perspektiv: Varför ska de anställa just dig? Se till att verkligen få med det som
arbetsgivaren söker efter, så at ditt brev blir ett svar till arbetsgivarens annons. Ta reda på så mycket som möjligt om arbetsgivaren och tjänsten. Var påläst! Visa att du kan mycket om företaget och gilla det. Alla blir smickrade, även höga chefer. Gå in på företagets webbsida och leta efter information om dem på Linkedin och Facebook.
Personligt brev
Visa att du verkligen vill jobba i företaget – Har du inte rätt kvalifikationerna för jobbet men ändå känner att du vill arbeta på det företaget? Berätta det! Arbetsgivare vill hitta folk som är dedikerade och verkligen gillar företaget. En sådan person kan man lätt lära upp om det är kompetens som saknas. Företagen anställer hellre en person med rätt inställning och personlighet, än med superkvalifikationer som inte alls brinner för att jobba just ”hos oss”. Alla vill hellre ha en person som stannar länge och är hängiven sina arbetsuppgifter.
Låt CV och det personliga brevet komplettera varandra – Tänk på skillnaden mellan personligt brev och CV. Ditt CV är en presentation av dina utbildningar och ditt yrkesliv. Ditt personliga brev är en beskrivning av dig och varför du är rätt person till jobbet. Se till så att ditt CV och personliga brev kompletterar varandra och att du inte upprepar dig. Däremot kan det vara bra att lyfta in specifika meriter i brevet som är relevant för det jobbet du söker.
Lättläst och luftigt – Tänk på brevets layout. Är ditt brev en A4 proppad med test utan mellanrubrik eller luft? Eller ett stycke text hoptryckt på papprets övre tredjedel? Gör om och gör rätt! Brevet ska vara luftigt och ha breda spalter så det är lätt att överblicka och ögna igenom. Strukturera gärna brevet med mellanrubriker. Ska du ange dina tre bästa egenskaper så texta sätta dem i en punktlista med rubrik över.
Gärna kan brevet se ut som något helt annat än ett brev. Kanske göra en veckotidning om dig själv? Eller en liten film som du lägger på Youtube! Det är bara fantasin som sätter gränser. Ansträng dig att skriva en klurig och smart rubrik, eller något annat. Visste du att bara i snitt så var 60:e ansökan innehåller färg. Det behöver inte vara cirkus, med det skadar inte att den som läser din ansökan blir lite glad eller glatt överraskad. Som vi har sagt tidigare här på idcvm2015, det är bra att sticka ut från mängden.
Ge exempel – Fundera över exempel som lyfter fram dina egenskaper. Som läsare kommer man bättre ihåg en sådan beskrivning jämfört med om du bara listar dina egenskaper. Beskriver du dig själv till exempel som noggrann? Berätta i så fall om olika situationer när du har varit det. Exemplen kan vara hämtade från arbete och studier, men lika gärna från en resa eller ett fritidsintresse. Ett exempel från en resa kan sticka ut från mängden och kanske också säger något om dina fritidsintressen.
Personligt brev
Vilka är dina bästa egenskaper?
När du söker jobb så är det viktigt att sätt ord på vad du är bra på. Här är en lista på ord som kan ge dig inspiration när du skriver din ansökan. Kanske kan du visa listan för någon du känner, och be henne eller honom att välja ut din bästa egenskaper. Se lista under fliken – egenskaper.
Dina personliga egenskaper – Det finns inga dåliga och bra egenskaper, allt handlar om, när, var och hur du ska använda dem. Ibland kan det vara bra att vara lugn och lyhörd. I ett annat jobb kanske det viktigaste är att vara snabb och orädd.

Ta inte upp negativa saker – Skriv bara om det som är väsentligt för det arbete du söker. Har du fått sparken eller har personliga problem? Ta inte upp sådant i brevet eller på intervjun heller, såvida det inte påverka det arbete du söker. Får du en rak fråga kring detta så var ärlig. Ta inte heller med löneanspråk, det är en senare fråga. Eller saker som att det viktigt för dig med rökpauser, att du vill gärna ha jobbet för det ligger närmare än ditt nuvarande jobb och så vidare.
Bygg upp ditt brev så här – Första stycket, motivation och intresse. Andra och tredje stycket, kunskaper och erfarenheter. Fjärde stycket, knyter du ihop säcken. För att sedan avsluta då du kan
föreslå att du kan berätta mer vid en intervju och avluta med ”Med vänliga hälsningar”. Lägg undan brevet någon timme eller dag när det är klart och läs sedan genom det igen, gärna högt. Då hör du om det är något som låter knasigt eller stolpigt!
Skriv koncentrerat och aktivt – Skriv korta aktiva meningar och använd positiva ord. Skriv i jagform, men börja inte alltid meningarna med jag. Undvik ordet man.
Tänk på det här:
1. Hur långt ska ditt personliga brev vara? Max en A4-sida är ett bra riktmärke.
2. Funderar du på om du vill ha ett foto på dig själv? Tänk i så fall på att det ska representera ditt professionella jag. Undvik semesterbilder!
3. Kontrollera stavningen en extra gång! Låt gärna en kompis eller kollega läsa genom brevet. Du kan få värdefulla tips och hjälp med att upptäcka eventuella stavfel.
4. Glöm inte ta med dina kontaktuppgifter.
Undvik klyschfällan!
Skippa klyschorna! Var konkret och lyft fram exempel på hur du arbetar och hur du är som person. I stället för ”bra lagspelare! Kan du kanske skriva ”när jag arbetar i grupp hittar jag alltid min plats. Jag både ger och ta emot återkopplingar från mina kollegor. Ett bra samarbete är viktigt för att vi tillsammans ska nå målet”.
Så fundera över vad du skulle skriva istället för:
Stresstålig Utåtriktad Ambitiös
Många bollar i luften Spindeln i Nätet
Egenskaper
När du söker jobb så är det viktigt att sätta ord på det du är bra på. Arbetsgivare bryr sig lika mycket om dina personliga egenskaper som om dina utbildningar och arbetslivserfarenhet.
Så vi på idcvm2015b har satt ihop en egenskapslista som du kanske kan ha användning för:
A: Allvarlig Aktsam Alert Ambitiös Anpassningsbar Ansvarsfull Arbetsam
B: Banbrytande Behärskad Beskyddande Bestämd
D: Diplomatisk Disciplinerad Diskret Driven Dynamisk
E: Effektiv Eftertänksam Ekonomisk Energisk Entusiastisk Envis Erfaren Exceptionell Expert
F-H: Flexibel Följsam Försiktig Genomtänkt Glad Human
I: Ihärdig Impulsiv Initiativtagande Innovativ Insiktsfull
K: Karismatisk Klarsynt Klok Kompetent Konsekvent Kreativ Kunnig Kvicktänkt Känslig Kvalitetsmedveten
L: Lojal Lugn Lyhörd Lättsam
M-N: Mjuk Medmänsklig Metodisk Modig Motiverad Målinriktad Mångsidig
Noggrann
O: Obeveklige Objektiv Omsorgsfull Ordningsam Organiserad Orädd
P-R: Positiv Praktisk Pratsam Prestigelös Proffsig Punktlig Pålitlig
Rationell Realistisk Rolig Rörlig Resultatinriktad
S: Saklig Samarbetsvillig Skarp Smart Snabb Självgående Självständig Självsäker Stark Strukturerad Stresstålig Stödjande
T: Trovärdig Taktisk Tuff Tålmodig
U-V: Unik Uppriktig Uthållig Utåtriktad Uppskattande
Vaksam Vaken Vältränad
Ä: Äventyrlig Ärlig
Ö: Öppen Ödmjuk