CV

Vad betyder CV egentligen? Det betyder Curriculum vitae på latin, vilket innebär att det är en levnadsteckning som betyder ”levnadslopp”.
Ett CV är en sammanställning av dina kunskaper, erfarenheter och färdigheter.
Men i Sverige ibland slarvigt, CV synonymt med den traditionella svenska beteckningen ”meritförteckning” men numera så används CV mer i större utsträckning.
En CV ska vara bra och väcka intresse hos företagets rekryterare så att du kommer till nästa steg i rekryteringsprocessen – intervjun.
Här kommer några tips från oss på idcvm2015!
Cv:t ska vara enkel och ha en tydlig struktur – Du ska beskriva dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram. Så tänk på vilken bild du vill förmedla, vad du har för meriter, vilken tjänst du söker.
Gör cv:n lätt att överskåda – Senaste först, uppdelat efter tema, sammanfatta och målsättning.

Anpassa cv:t efter jobbet du söker – Du ska helt enkelt skräddarsy din cv och lyfta upp de erfarenheter som du har som är viktiga för jobbet du söker.
Allt behöver inte vara med – Utan ta med det som är relevant. Är det bara ett urval du listar, var noga med att berätta det att det bara är ett urval. Cv:n bör bara vara 1-2 A4-sidor långt.
Utbildning och arbetslivserfarenhet – Beskriv de utbildningar och kurser du har gått som kan vara värda för arbetsgivaren. Förutom att skriva skolans namn och vilken utbildning du har gått så kan du även kort beskriva innehållet i utbildningarna.

Cv

 Beskriv de jobb och praktikplatser du har haft som kan vara intressant för det arbete du söker. Har du haft många jobb så är det bra att väljer ut vilka du vill presenterar. Har du haft många kortare anställningar eller praktikplatser inom samma yrkesområde så gör en sammanställning av dessa.
Glöm inta att ta med en kort beskrivning av dina arbetsuppgifter för varje jobb du har haft.
1. Har du mindre arbetslivserfarenhet kan du istället ge exempel på saker du gjort som visar på din samarbetsförmåga, effektivitet eller andra egenskaper du vill lyfta fram.
2. Det är inte nödvändigt att ta med alla studier eller jobb du har haft. Ta bara med det som är intressant för det arbetet du söker!

Övriga kunskaper och meriter – Det finns flera saker som du kan ta med dit cv som visar vem du är som person och som hjälper arbetsgivaren att få en helhetsbild av dig. Då kan du lägga till egna rubriker, som till exempel språkkunskaper, föreningsliv, volontär eller något liknande.
Här får du några exempel på vad du kan ta med:
1. Kunskaper i olika IT-verktyg
2. Om du kan mer än ett språk
3. Om du har erfarenhet av ideellt arbete, föreningsarbete med mera
4. Om du har körkort

Referenser – Ofta så vill arbetsgivaren ringa en referensperson för att höra vad de har för bild av dig. Då ska det vara personer som känner dig väl, helst genom jobbet. Det kan vara till exempel vara chefer eller arbetskamrater, både inom det nuvarande arbetet eller från tidigare jobb. I cv:t kan du dessutom skriva att referenser ”lämnas gärna på begäran”. Har du inga referenser från jobb så kan du till exempel använda lärare, handledare eller föreningskontakter.

CV

 Kom ihåg!
Tänk på att alltid fråga de personerna du hänvisar till om det går bra att använde dem som referenser och vilket arbete du söker.
Tänk på detta här:
1. Se till att kontrollera stavningen en extra gång. Eller be någon att titta genom din ansökan.
2. Skicka alltid ditt cv med ett personligt brev, och tänk på att dokumenten ska höra ihop.
3. När du skickar ditt cv och personliga brev via e-mejl, skicka alltid dokumenten som PDF. Döp dokumentet till exempel till ”cv Förnamn Efternamn”
4. Skicka din ansökan i tid – alltid före senast ansökningsdatum.
5. Om du har en Linkedin-profil eller en egen hemsida kan du ta med det i dina kontaktuppgifters.
Undvik detta här:
6. Om du ska ha med ett foto, så välj ett med professionell framtoning. Undvik bilder från semestern med familjen, fester med kompisarna eller något liknande.
7. Skippa de värsta flosklerna så som att du passar ”som handen i handsken” och gillar att ”ha många bollar i luften”. Försök istället att hitta andra ord som beskriver DIG på mer ett trovärdigt sätt. Utgår från dig själv och anpassa innehållet utifrån den tjänsten du söker.

CV Tips

Ett bra CV ökar dina chanser att komma på en anställningsintervju.
Här kommer lite tips från oss på idcvm2015 som du kan använda som din utgångspunkt, en checklista – så är du en bra bit på väg!
Din checklista:
Innehåll – Kontaktuppgifter (så som namn, adress, telefonnummer, e-mejladress), utbildningar och anställningar, andra meriter du vill ha med, kunskaper och dessutom referenser är de mer eller mindre obligatoriska rubrikerna som du bör ha med i dit cv, men det finns mer att tänka på.
Det du kan tänka på är att även ha rubriken Mål eller Målsättning. Detta är något om inte brukar finnas i de vanliga meritförteckningarna. Inget som är något måste, men vill du ha med det så tänk genom dina mål eller din målsättning innan ordentligt. Undvik Klyschor!
När du presenterar dina utbildningar, anställningar och meriter så var kort och koncist. Då ska du ange var det var någonstans – skola, företag och så vidare. Tidsperiod – mellan vilka månader och år. Arbetsuppgifter – vilka arbetsuppgifter du gjorde, vilka egenskaper du använde dig av och vad lärde du dig.
Resultat – Nämn siffror och resultat från dina utbildningar, organisationer eller arbeten som till exempel att du kan hantera en budget på 200 000 för din idrottsorganisation, såväl som erfarenhet från eventuella praktikplatser där du till exempel skötte en lansering av 12 nya produkter, vilket genererade över 500 000 kronor extra i försäljning med mera.

Kunskaper kan du som du anger kan du dela upp i olika kategorier – språkkunskaper, datorkunskaper (om det är relevant för jobbet du söker) och dessutom om du har specialkunskaper inom ditt yrkesområde. Sätt gärna betyg på duktig du är de olika språken du kan – flytande, prata hjälpligt eller förstår och så vidare. Men de övriga kunskaperna ska du undvika att gradera.

CV Tips

Form – Ett CV kan i princip se ut hur som helst, men det finns vissa grundläggande regler som du bör hålla dig till för att ska bli mer överskådligt och lättläst.
Håll ditt CV kort, det ska inte vara längre än två sidor. Det finns till och med de som tycker en CV ska bara vara en sida. Är din CV längre, till exempel för att du har haft flera jobb, kanske ska du tänka på att sammanställa de äldsta anställningarna mer kortfattat.
Gör din CV tydlig och konsekvent. Tänk på textstorlek och radavstånd ska vara för små, och använd en större textstorlek på rubrikerna. Ha gärna luft mellan rubrikerna och stycken. Blanda inte typsnitt eller textstorlek för mycket. Använd inte något tråkigt typsnitt så som Time New Roman till exempel.
Färgsätt – Något som gör att du är speciell och unik så du får det där som kanske arbetsgivaren saknar. Men överdriv inte!
Volontär – Ta gärna med det om du har varit det. För då visar det att du inte bara är ute efter att tjäna pengar. Men undvik religiösa eller politiska volontärarbeten.
Andra tips – Några andra tips som kan göra som du bör tänka på för att vara säker på att din CV är så bra som möjlig. Det kan göra stor skillnad på hur ditt CV framstår, så kontrollera dessa punkter flera gånger:
Kontrollera grammatik och stavning – Leta även efter särskrivningar. Detta fel är ett fel som ger ett slarvigt intryck av dig i alldeles i onödan. Använd rättstavningsfunktionen i din ordbehandlare och slå upp svåra ord i lexikon.
Låt ett par vänner eller kollegor läsa och gå genom ditt CV och be att få konstruktiv kritik. Det kanske kan vara så att du har uttryckt dig oklart på något ställe, upprepat dig för mycket eller missat en felstavning.
Gör det till en vana att regelbundet gå genom ditt CV. Även om det kanske inte har hänt något som gör att du har någon anledning att uppdatera ditt CV så kan det vara att du kanske kommer på en bättre formulering eller ordval nästa gång du läser genom det.
Var ärlig – Det kommer alltid fram om du ljuger om kunskaper, utbildningar och så vidare. Men det betyder inte att du behöver berätta allt. Utan se till att det bara blir till din fördel och så kortfattat som möjligt.

CV Frågor

Idcvm205 har under åren som gått fått in många frågor på vad som ska du och inte ska skriva i ett CV.
Nu har vi sammanställt lite av de frågor som är de vanligaste:
Ska man ange sitt födelsedatum? Det är inget som du behöver ange. Vill du ändå ange en ålder så rekommenderar vi dig göra det i ditt personliga brev som du bifogar i din jobbansökan, men det är inte heller helt nödvändigt. För arbetsgivaren kan uppskatta din ålder genom att titta på dina utbildningar och tidigare anställningar.
Behöver jag skicka med ett fotografi? Nej, så vidare inte står så i annonsen så behöver du inte skicka med ett fotografi. För i de flesta arbeten så har inte utseendet någon betydelse, med det hindrar förstås inta att du skickar ett foto med om du vill. Men som sagt det är inte nödvändigt och ingen kommer att rata en CV för att foto saknas.
Ska anställningar eller utbildningar komma först? Det beror helt och hållet på din erfarenhet. Är du nyutexaminerad så bör du ha dina utbildningar med fört men har du jobbat några år så är det bättre att dina anställningar kommer först, åtminstone om de är relevanta för jobbet du söker.
Vilka övriga meriter ska jag ta med? Det mesta kan vara med, såvida det inte ligger långt tillbaka i tiden. Om du till exempel sitter i styrelsen i din bostadsrättsförening och har ett ledaruppdrag i scouterna behöver du inte nämna att du var med i elevrådet under gymnasietiden. Å andra sidan har du precis gått ut skolan kan det vara en bra sak att ta upp.
Om många meriter gör ditt Cv för långt så kan du korta ner eller helt hoppa över att beskriva dem. De flesta vet vad det innebär att vara tränare i ett fotbollslag eller har gjort militärtjänstgöring. Vill du förklara meriter mer i detalj, till exempel vilka egenskaper du har haft nytta av och vad du har lärt dig av det, kommer du får möjlighet att göra det när du kommer på en anställnings intervju.
Hur kan jag fylla ut ett alldeles för kort CV? Om du inte har så mycket arbetslivserfarenhet kan du kanske tycka att ditt CV är lite väl tunt. Med dessa förslag på vad du kan ta med för att göra det längre: sommar- och extrajobb, föreningsuppdrag, förtroendeuppdrag, ideellt arbete, goda kunskaper i språk, specialkunskaper som du har fått tack vare en hobby, och vistelser i länder med olika kulturer.
Ska jag ange referenser? Är det inte en exceptionellt bra referens som kan imponera på personen som läser ditt CV. Och du har tillstånd att skriva personens namn och kontaktuppgifter, så räcker det med att ange ”Referenser fås på förfrågan” eller något likande. Ett mellanting är att ange referensens namn och roll som till exempel ”min chef på min avdelning” men att inte lämna ut några kontaktuppgifter – de flesta fall så är det ändå inte aktuellt med att kontakta några referenser förrän efter anställningsintervjun.